الگوی شمعی ستاره ثاقب یا شوتینگ استار (Shooting Star)
الگوی شمعی ستاره ثاقب یا شوتینگ استار (Shooting Star) چیست؟
الگوی شمعی ستاره ثاقب (Shooting Star Candlestick Pattern) یک الگوی شمعی است که در تحلیل تکنیکال بازار سرمایه استفاده میشود و به منظور تشخیص تغییر جهت قیمت در بازار مورد استفاده قرار میگیرد. این الگو به صورت یک کندل قابل توجیه با بدنه کوچکی و سایه بلندی به شکل معکوس T شکل میگیرد که نشان دهنده تحولات قیمتی در بازار است.
کندلی که الگوی شمعی ستاره ثاقب را تشکیل میدهد، دارای بدنهای کوچک است که در بخش بالایی آن سایه بلندی وجود دارد. این سایه بلند نشان دهنده روند قیمتی صعودی در ابتدای دوره تجارت است. با این حال، قیمت در ادامه کاهش پیدا میکند، به گونهای که به پایین ترین نقطه دوره تجارت کاهش مییابد. در این نقطه، بازار برای خریداران جذابیت کمتری دارد و باعث میشود که قیمت دوباره به سمت پایین حرکت کند. این الگو نشان دهنده تحولات قیمتی در بازار است و به عنوان نشانه ای برای تغییر جهت قیمت از بالا به پایین مورد استفاده قرار میگیرد.
الگوی شمعی ستاره ثاقب، همانند سایر الگوهای شمعی، تنها برای تحلیل وضعیت فعلی بازار به کار میرود و نباید به تنهایی برای تصمیمگیری در مورد خرید یا فروش سهام استفاده شود. برای تأیید دقیقتر این الگو، باید از سایر ابزارهای تحلیلی مانند نمودارهای میانگین متحرک و اشارهگرهای فنی استفاده کرد.
حتما بخوانید: ربات ترید فارکس |
الگوی ستاره ثاقب چه زمانی دیده میشود؟
الگوی ستاره ثاقب یک الگوی شمعی مهم در تحلیل تکنیکال بازار سرمایه است که برای تشخیص تغییر جهت قیمت در بازار مورد استفاده قرار میگیرد. این الگو، در نمودار قیمت هر دارایی مانند سهام، ارزهای دیجیتال و فارکس دیده میشود و بیانگر بالاترین قیمت و برگشت روند است.
در نمودار قیمت هر دارایی، الگوی ستاره ثاقب زمانی دیده میشود که قیمت در یک روند صعودی قرار دارد و کندلها یکی پس از دیگری، با قیمتهای بالاتر از کندل قبلی پشت سر هم قرار گرفتهاند. در طی تشکیل کندل، فروشندگانی منتظر افزایش قیمت و اصابت آن به مقاومت هستند و با فروش سهم، قیمت آن را با نزدیکی قیمت ابتدای روز به دست میآورند.
هنگامی که الگوی ستاره ثاقب در حال شکلگیری است، قیمت با یک روند صعودی آغاز میشود و به همراه کندلهای بالاتر از کندل قبلی پشت سر هم قرار میگیرد. این موضوع نشان میدهد خریداران قدرت بیشتری در طول روند دارند. با این حال، در نهایت، فروشندگان پیروز این دوئل هستند و قیمت در نزدیکی قیمت ابتدایی بسته میشود و تشکیل الگو پایان مییابد.
هنگام ایجاد الگوی ستاره ثاقب، کسانی که در زمان ایجاد سایه بالایی کندل خرید انجام داده اند، ضرر خواهند کرد؛ زیرا بعد از صعود، قیمت مجدد به سطح اولیه باز میگردد. برای تأیید دقیقتر این الگو، بهتر است از سایر ابزارهای تحلیلی مانند نمودارهای میانگین متحرک و اشارهگرهای فنی استفاده کرد.
تایید الگوی شوتینگ استار (Shooting Star) به چه صورت است ؟
فرم کندل پس از الگوی شوتینگ استار، تأیید کننده الگوی ریزش قیمت و کاهش قیمت است. بالاترین قیمت در الگوی کندلی بعدی باید پایین تر از بالاترین قیمت کندل ستاره ثاقب یا شوتینگ استار قرار گیرد و در پایان قیمت کندل تاییدیه زیر قیمت پایانی کندل شوتینگ استار قرار گیرد. بهتر است که کندل بعد از الگو با یک گپ قیمتی شروع شود، یعنی که که قیمت اولیه یا بالاترین قیمت کندل بعدی، نزدیک به قیمت پایانی ستاره ثاقب باشد. کندل روز بعد الگو باید کاهشی و به رنگ تیره یا قرمز باشد تا ریزش قیمت را تأیید کند. اگر کندل بعد از الگوی ستاره ثاقب به صورت افقی باشد و پس از آن کندلها در یک سطح تجمع کنند و در نهایت به بالا بروند، باید این سطح را به عنوان حمایت جدید در نظر گرفته و معامله خرید انجام داد.
تفاوت الگوی ستاره ثاقب یا شوتینگ استار (Shooting Star) با الگوی چکش وارونه چیست؟
الگوی شوتینگ استار (Shooting Star) و الگوی چکش وارونه (Inverted Hammer) دو الگوی متفاوت در تحلیل تکنیکال هستند.
الگوی شوتینگ استار شامل یک کندل با بدن بلند و سایه بالا بلند است. سایه بالای کندل باید حداقل دو برابر اندازه بدن کندل باشد. الگوی شوتینگ استار نشانگری برای احتمال کاهش قیمت و ورود به بازار فروش استفاده میشود.
الگوی چکش وارونه شامل یک کندل با بدن کوچک و سایه بالا بلند است. سایه بالای کندل باید حداقل دو برابر اندازه بدن کندل باشد. الگوی چکش وارونه نشانگری برای احتمال افزایش قیمت و ورود به بازار خرید استفاده میشود.
اصلیترین تفاوت بین الگوی شوتینگ استار و الگوی چکش وارونه در موقعیت قرارگیری آنها در نمودار قیمت است. الگوی شوتینگ استار در انتهای یک روند صعودی قرار میگیرد و الگوی چکش وارونه در انتهای یک روند نزولی قرار میگیرد. علاوه بر این، سایه بالای الگوی شوتینگ استار بیشتر از سایه پایین باشد، در حالی که در الگوی چکش وارونه سایه پایین بیشتر از سایه بالا باشد. در واقع، الگوی شوتینگ استار نشانگری برای احتمال کاهش قیمت در آینده است، در حالی که الگوی چکش وارونه نشانگری برای احتمال افزایش قیمت در آینده است.